Søk

Du er her:

 

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

Flere bussjåførlærlinger

Tips en venn om denne artikkelen

Publisert: 07.01.2013
Som en prøveordning er det nå mulig å bli bussjåførlærling etter Vg2 Transport og logistikk, og elevene skal snart velge lærebedrift. NHO Transport har derfor laget en egen brosjyre, som sammen med busslappen.no gir informasjon om bussjåføryrket. Vi har også invitert passasjerene til å dele sin beste busshistorie på busslappen.no.

Brosjyren distribueres i disse dager til aktuelle skoler og til opplæringskontorene.

Du kan laste ned brosjyren her.

Del din beste busshistorie

NHO Transport inviterer passasjerene til å dele sin beste busshistorie på busslappen.no. Vi er på jakt etter historier om god service og hyggelige bussjåfører. Den som har den beste busshistorien vinner et reisegavekort på kr 5000,-.

For å informere om konkurransen har vi laget plakater til bruk på bussene (se bildet til høyre). Flere fylker har gitt positiv respons på å gi plass på bussen til plakatene, og vi håper de selskapene som har ruter som de selv disponerer plakatplass på, også ønsker å bruke plakatene.

Både plakatene og brosjyrene kan bestilles hos Unni Farstad på telefon 23088600 eller e-post unni.farstad@transport.no.

Busslappen.no

I tillegg til konkurransen ligger det også lenker til medlemsbedriftenes rekrutteringssider. Det vil være nyttig for aktuelle lærlinger, skoler og opplæringskontorer om de bedriftene dette gjelder legger ut informasjon om at dere kan være aktuelle som lærebedrifter eller om at dere kan gi mer informasjon gjennom skolebesøk og/eller ta i mot bedriftsbesøk.

Busslappen.no er godt besøkt, og vi har i høst registrert om lag 2300 besøkende pr måned. Disse besøkende bruker til sammen 5 300 minutter pr måned på siden eller 2,33 min pr.besøk.

En lærling på besøk

Elevene har som en del av sin opplæring i skole et fag som heter «prosjekt til fordypning». En stor del av ungdommene får seg læreplass via dette prosjektet.

Faget skal gi elevene anledning til å prøve et eller flere lærefag eller få erfaring med innhold, oppgaver og arbeidsmåter som karakteriserer f.eks. bussjåføryrket. Dette gir mulighet til å få en aktuell lærlingekandidat på besøk i bedriften i en uke, eller en dag fordelt over flere uker. Det gir et godt grunnlag for å presentere bedriften og yrket og å bli kjent med aktuelle søkere til læreplass.

Ta gjerne kontakt med et lokalt opplæringskontor eller en videregående skole for å lage et godt tilbudt til aktuelle elever/søkere.

Fagansvarlig

Unni Farstad

Administrasjonskoordinator
T: 23 08 85 92M: 980 19 491

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no